duminică, 26 februarie 2012

Radio Contact : Putina istorie.. (sursa - radiocontact.ro 1998-1999)


    La 25 februarie 1990 s-au auzit primele semnale Radio Contact emise în eter la Bucuresti pe frecventa 68.7 MHz (banda est) si mai apoi pe 96.1 FM. Desigur, acesta a fost doar începutul...
    Dupã ce si-a creat un nume în Bucuresti, Radio Contact a continuat expansiunea în numele calitãtii, în prezent emitând în urmãtoarele mari orase : Bucuresti, Ploiesti, Iasi, Sibiu, Cluj, Constanta, Tg. Mures, Baia Mare, Pitesti, Oradea la acestea adãugându-se statiile afiliate: Râmnicu Vâlcea, Botosani, Focsani, Cãlãrasi, Buzãu, Hunedoara, Arad, Craiova, Resita si Brasov
    Radio Contact existã în Belgia, România, Turcia, Republica Moldova si în Bulgaria, la Sofia. 
    Institutul francez Mediametrie desemna Radio Contact în primãvara anului 1993 drept detinãtor al locului întâi în topul posturilor locale de radio, si de atunci, situatia nu s-a schimbat deloc, Radio Contact fiind pe prima pozitie în topul posturilor de radio private din Romania.

    La baza rezultatelor stau :
    • Respectarea formatului muzical CONTEMPORARY HIT RADIO (ceea ce înseamnã cã la Radio Contact într-o orã de emisie se pot asculta de la hituri ale anilor '50 pânã la cele mai noi hituri de discotecã). Astfel spectrul de vârstã al ascultãtorilor este cuprins între 15 si 60 de ani.
    • Impartialitatea stirilor dupã modelul BBC

    * Este important de precizat cã pe frecventele mai sus amintite Radio Contact emite 24 de ore din 24, programul muzical fiind realizat pe computer si difuzat în acelasi timp în toate cele 22 statii deja în functiune (fie cã programul este pe plan local sau difuzat via satelit).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu